NorskGrønt er en leveranse fra prosjektet Bærekraft som konkurransefortrinn for norsk grøntproduksjon, som ble etablert for å styrke norsk frukt- og grøntproduksjon gjennom bærekraft.
Bakgrunnen for prosjektet er rapporten Grøntsektoren mot 2035 fra 2020, som satte mål om å øke etterspørselen etter frukt og grønt – og sikre at mest mulig av denne etterspørselen dekkes av norskprodusert vare. Bærekraft ble tidlig pekt ut som en nøkkel for å nå disse målene, og står i dag sentralt i arbeidet for å gjøre grøntnæringen mer konkurransedyktig fremover.
Arbeidet i NorskGrønt er et samarbeid mellom sentrale aktører i grøntnæringa som sammen skal løfte norsk frukt- og grøntproduksjon.
I jordbruksavtalen vedtatt i 2022, ble det besluttet å øremerke midler til dette prosjektet fra Landbruksdirektoratets Klima- og miljøprogram. Prosjektperioden er juni 2023 - juni 2026.

Prosjektleder: Annika Maria Grundt
i loopen - Bærekraftig norsk grønt: Fra jord til bord