I Ryfylke dyrker Jan Terje Vignes smakfulle tomater til den norske forbrukeren. Gjennom to tiår har Lauvsnes Gartneri satset tungt på innovasjon og utvikling under Jan Terjes ledelse, og tomatproduksjonen driftes nå under tilnærmet optimale forhold.
De siste årene har det vært stort fokus på energieffektivisering i veksthusene, siden tradisjonelt dyrkede tomater krever mye energi. Jan Terje har blant annet installert kombinert HPS- og LED-lys, som kan bety opptil 60% reduksjon i energiforbruk sammenliknet med ordinære lyskilder, og derav flere 10-talls millioner i sparte energiutgifter, samt bedre avling.
Videre fokuserer Lauvsnes Gartneri på redusert matsvinn og smartere emballering. På eget initiativ satset Jan Terje i 2018 på et eget emballasjeprosjekt for tomat, med støtte fra Grofondet og i samarbeid med Moltzau Packaging. Initiativet resulterte i en smartere tomatemballasje, hvor hele innpakningen kan sorteres som papp og dermed øke gjenvinningen. Emballasjeutviklingen har redusert det totale plastforbruket på Lauvsnes med 33%, samt redusert matsvinn og CO2-utslipp fra transport gjennom økt fyllingsgrad i bilene.
Videre utnytter Vignes flere prinsipper i sitt gartneri for å redusere miljøpåvirkningen fra sin helårsproduksjon av tomater. Jan Terje har blant annet implementert vannsirkulering og gjødselgjenvinning for å utnytte innsatsfaktorene i størst mulig grad.

–Miljøvennlig og bærekraftig utvikling har vært et mål for gartneriet hele veien, sier Jan Terje Vignes, fra Lauvsnes gartneri.